VIDEO „Trăim în vie anul împrejur”. Președintele Parlamentului a tras… un discurs de Ziua Vinului, încât încă râde lumea

„M-am născut în vie, am crescut în vie și am făcut vin toată viața. Vreau să vă spun că aceasta este ceva ce noi trăim anul împrejur – atunci când cureți via, când o legi, când o îngrijești și când te bucuri că ajungi toamna să strângi roada și să vezi vinul pus în butoaie”. Aceste declarații extrase din discursul integral al președintelui Parlamentului, Igor Grosu, susținut la Ziua Națională a Vinului 2024, s-a viralizat pe Internet. 

Ba mai mult, nu au fost trecute nici cu vederea de actorul Cătălin Lungu, care moderează emisiunea „Peste picior” de la Jurnal TV. El l-a asociat cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, ca stil de discursuri.

Pe lângă declarațiile despre vie, speakerul Igor Grosu, totuși, a mai subliniat că în Moldova avem vinuri uimitoare de bune și acest lucru ne confirmă numărul mare de vizitatori pe care i-a întâlnit din Japonia, Nigeria, România, Ucraina, Letonia sau Polonia.

„Ne confirmă acest lucru și medaliile obținute la cele mai importante concursuri de vinuri, iar o dovadă este că în această vară un vin produs în Sudul Moldovei a fost catalogat „revelație” – titlul atribuit doar pentru 18 vinuri din cele peste 7500 înscrise. Semn că industria vinicolă din țara noastră are viitor. În cadrul evenimentului, am înmânat Vinăriei „Purcari” premiul mare pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă și promovarea imaginii Republicii Moldova ca ţară vitivinicolă pe arena internaţională. Felicitări și pentru titlul de cel mai iscusit oenolog al anului acordat lui Ion Luca, dar și pentru agronomul Andrei Gangan. Vă mulțumesc, dragi vinificatori și viticultori, că ne reprezentanți țara cu mândrie, că despre Moldova se vorbește în toate colțurile lumii. Vă urez un an rodnic și plin de succes în promovarea vinurilor noastre atât acasă, cât și peste hotare cu mândrie și pasiune. Moldova este frumoasă și trebuie să muncim împreună să o facem și mai frumoasă. Hai noroc!”, a mai spus politicianul.

Este de menționat că și directorul Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV), Ștefan Iamandi, anunțase că, în acest an, am ajuns la date de până la pandemia COVID-19.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion