VIDEO Omagiul emoționant al rockerilor de la Snails adus talentatului regizor Viorel Mardare răpus de cancer

Pe 8 octombrie, formația rock din Chișinău, SNAILS, a pre-lansat videoclipul piesei „Cărărușa” într-un cadru plin de emoție, la evenimentul „Onomastica lui Mardare”, dedicat regretatului regizor Viorel Mardare. Data nu a fost aleasă întâmplător, coincizând cu ziua de naștere a lui Viorel, scrie Newsmaker.md.

După o prestație remarcabilă la Londra, băieții de la SNAILS au adus acasă un nou succes și au primit primele aplauze pentru videoclip de la prietenii apropiați ai lui Viorel. Tudor Pâslaru, regizorul clipului, a reușit să surprindă frumusețea unică a mozaicurilor rămase intacte din Republica Moldova, străbătând împreună cu echipa de filmare ploaia și glodul pentru a crea o adevărată „bijuterie” vizuală.

„Cărărușa” nu este doar o simplă piesă rock, ci și un omagiu profund adus culturii locale și memoriei lui Viorel Mardare, unul dintre cei mai iubiți regizori din Moldova. Mozaicurile din videoclip, vizibile pe drumurile naționale și locale, au fost integrate pentru a reflecta identitatea moldovenească și pentru a păstra vii tradițiile și istoria.

Pe 8 octombrie, prieteni și cunoscuți ai lui Viorel s-au adunat pentru a-l comemora și pentru a-și aminti de el. Piesa „Cărărușa” rămâne o mărturie vie a talentului și devotamentului față de țară, un gest care va rămâne „vizibil și peste ani,” așa cum au spus membrii formației pe pagina lor de YouTube.

Viorel Mardare (7 octombrie 1981 – 9 martie 2019) a fost jurnalist și regizor. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova și Regie Film la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Ca tânăr cineast, a activat în echipele lui Igor Cobileanski și Sergiu Prodan. A promovat Republica Moldova și locuitorii ei printr-o serie de spoturi sociale și publicitare îndrăgite de publicul larg și apreciate acasă și în străinătate. A fost autorul mai multor editoriale și cronici de presă, a unor pamflete prin care a ridiculizat promovarea unor pseudovalori.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion