MOOD, artistul misterios din Moldova care țintește topurile: „Vreau ca oamenii să se conecteze cu muzica, nu cu persoana din spate”

Artistul MOOD, cunoscut pentru stilul său enigmatic și muzica profundă, a oferit recent un interviu exclusiv pentru Cancan.md, unde a vorbit despre comparațiile frecvente cu Carla’s Dreams, piesele sale de succes și planurile de viitor. Va rămâne anonim în continuare. „Vreau ca oamenii să se conecteze cu muzica, nu cu persoana din spatele ei”, ne-a spus el.

În legătură cu asemănările între el și Carla’s Dreams, MOOD a declarat că nu îl deranjează. „Nu mă deranjează comparațiile cu Carla’s Dreams, pentru că respect foarte mult munca oricarui artist. În același timp, cred că fiecare artist are drumul său unic sa își dezvolte propria identitate. Desigur, comparatiile pot aduce un plus de popularitate, dar pentru mine este mai important să construiesc ceva original, un brand si o echipa care sa ma reprezinte. Cât despre numele MOOD, l-am ales pentru că reflectă esența mea, iar muzica pe care o redau are legătură cu stările, emoțiile pe care vreau să le transmit publicului. Fiecare piesă este gândită să creeze o anumită atmosferă și să te facă să simți ceva puternic”.

Piesele „Țigara” și „Portret”, care au făcut senzație pe Spotify România, au fost create în colaborare cu producătorul său, Sergiu (alias Zizzo). MOOD a explicat că procesul de creație este unul complex, iar piesele pot lua săptămâni sau luni pentru a fi finalizate.

Noua sa piesă, „Oameni”, promite să fie o adevărată explozie emoțională, fiind inspirată din trăirile și poveștile de viață ale celor din jurul său. „Oameni” este o piesă foarte personală pentru mine. Am scris-o într-un moment de introspecție profundă, inspirat de oamenii din jurul meu, de poveștile lor, dar și de propriile mele trăiri. În spatele fiecărui vers se află o dramă universală: frica de pierdere, lupta cu propriile vulnerabilități și căutarea unui sens în relațiile cu ceilalți. E o reflecție asupra condiției umane, asupra felului în care iubim, suferim și ne vindecăm. Cred că muzica are puterea de a crea legături între oameni, tocmai prin sinceritatea cu care vorbim despre lucrurile care ne definesc ca ființe umane. Am facut si un videoclip fain care va fi lansat cat de curand si sper sa placa publicului”.

„Videoclipul pentru „Oameni” a fost gândit ca o extensie vizuală a emoțiilor transmise în piesă. Ideea cu focul și scenele dramatice a venit din dorința de a simboliza transformarea și purificarea, dar și intensitatea trăirilor umane. Focul reprezintă atât distrugerea, cât și renașterea – exact ca emoțiile puternice care ne ard pe dinăuntru, dar ne și ajută să ne regăsim. Datorita lui George Secrieru si echipei lui, s-a ales o locatie din Dănceni pentru că am vrut un spațiu natural, autentic, unde anturajul să se îmbine armonios cu simbolismul piesei. In rest, a fost o munca deosebita unde fiecare participant a depus un efort colosal pentru a avea un rezultat de exceptie”.

Deși locuiește de mai mulți ani în Statele Unite, MOOD rămâne conectat cu rădăcinile sale din Moldova, iar acest echilibru dintre experiențele de peste ocean și influențele de acasă îi alimentează creativitatea. Faptul că am plecat din Moldova ceva ani in urma în Statele Unite a avut, cu siguranță, un impact semnificativ asupra muzicii și stilului meu de viață. Experiența trăirii într-o cultură atât de diversă și expunerea la influențe muzicale diferite m-au ajutat să îmi lărgesc orizonturile creative. Am descoperit noi tipare muzicale, noi perspective, iar acestea se reflecta în felul în care ma exprim in piesele mele. De asemenea, stilul de viață s-a schimbat în moduri la care nu mă așteptam. America mi-a oferit o altă dinamică, un alt ritm și o altă energie, ceea ce m-a determinat să mă adaptez și să îmi redescopăr propriile priorități. În prezent, continui să locuiesc în Statele Unite, dar rămân conectat cu rădăcinile mele din Moldova, iar acest echilibru între vechi și nou te face sa fii mai creativ”.

Chiar dacă își ascunde identitatea, MOOD nu exclude posibilitatea de a se deconspira la un moment dat, însă pentru moment preferă ca muzica să fie în centrul atenției:Am ales să îmi păstrez identitatea ascunsă pentru că vreau ca oamenii să se conecteze mai mult cu muzica decât cu persoana din spatele ei. Misterul îmi permite să creez o experiență diferită, unde atenția nu este asupra imaginii mele sau a vieții personale, ci asupra emoțiilor și mesajului pe care încerc să-l transmit prin muzică. În plus, această alegere îmi oferă o anumită libertate creativă. Fără a fi influențat de așteptările pe care oamenii le-ar avea de la mine ca persoană, pot să explorez mai multe direcții artistice și să mă exprim fără rețineri. În ceea ce privește viitorul, nu exclud posibilitatea de a mă deconspira la un moment dat. Totuși, până atunci, prefer să las muzica să vorbească pentru mine”.

În plus, MOOD a dezvăluit că lucrează intens la albumul său de debut, care va include colaborări surprinzătoare cu artiști din diverse genuri muzicale. Albumul va explora teme adânci, precum căutarea sinelui și relațiile umane, iar câteva piese vor fi prezentate în premieră în cadrul unui concert la Londra, pe 10 noiembrie. „Am norocul să fiu înconjurat de o echipă extrem de talentată și dedicată, care m-a ajutat să dau viață viziunii mele pentru acest album de debut. Mai ales cu Sergiu, cu care am muncit intens din primele secunde cand i-am dat un telefon din SUA in Marea Britanie unde sta el si pana cum am ajuns la album și pot să îți spun că fiecare piesă va avea propria ei poveste, fiecare cu o energie diferită, dar toate legate de aceeași temă centrală: căutarea sinelui și explorarea relațiilor umane. Cât despre detalii picante, pot să îți dezvălui că vor fi câteva colaborări neașteptate cu artiști din diverse genuri muzicale, care aduc o combinație surprinzătoare de stiluri. Unele piese vor fi auzite inainte de lansarea oficiala, intr-un concert la Londra pe 10 Noiembrie, datorita invitatiei lui Florin Lazar, fondatorul Enjoy Events. Așadar, fiți pregătiți pentru un album plin de emoții, contraste și mesaje puternice”.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion