Imagini rare cu Ion Suruceanu cântând o piesă a lui Veaceslav Dobrînin care s-a stins din viață. Avea obiceiul de a bea alcool

Compozitorul, cântărețul și artistul popular al Rusiei Veaceslav Dobrînin a murit pe 1 octombrie 2024, la Moscova, la vârsta de 78 de ani. La sfârșitul lunii septembrie a fost internat cu suspecție de accident vascular cerebral. El a suferit primul accident vascular cerebral în 2018 și, la scurt timp, a suferit un al doilea. Din cauza bolii, Dobrînin aproape că nu a ieșit în lume. El a apărut ultima dată în public la concertul aniversar al lui Lev Leșcenko la City Crocus Hall, pe 1 februarie 2022.

Artistul s-a născut la Moscova pe 25 ianuarie 1946, în copilărie a purtat numele de familie Antonov (de la mama sa), iar la începutul anilor 1970 l-a schimbat în Dobrînin (numele de familie al rudelor îndepărtate). A absolvit Colegiul de Muzică numit după Revoluția din octombrie și Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moscova. A început să studieze muzica în anii studenției.

El a scris multe cântece populare care au fost interpretate de cântăreți celebri: pentru Alla Pugaciova (melodii «Вспоминай меня», «Эй, мушкетеры!» și altele), Mihail Boiarski («Рыжий конь», «Большая Медведица» și altele), Lev Leșcenko (Прощай», «Холода, холода» și nu numai), Irina Allegrova, Nadejda Kadîșeva, Valentina Tolkunova și pentru alții.

Este de menționat că și Ion Suruceanu interpretează o piesă de-a compozitorului – „Незабудка”.

„Nu era complet sănătos, dar nu avea nicio intenție să plece. Și cu ceva timp în urmă el a spus, hai să scriem un cântec. El a venit chiar și cu nume – «Все могло быть иначе». Am reușit deja să compun refrenul, dar nu am terminat această lucrare”, a povestit Simon Osiașvili, poet și prieten de-al compozitorului pentru presa rusă.

Poetul nu ar intenționa să finalizeze lucrarea după moartea lui Veaceslav Dobrînin.

În presa rusă, au mai apărut diverse zvonuri lansate de Viktor Zaharov, soțul altei cântărețe din Rusia Mașa Rasputina, precum că alcool ar fi fost de vină.

„Slava a fost foarte bolnav în ultima vreme. Obiceiul prost și-a făcut treaba. Nu avea voie să bea, dar din când în când tot continua…”, a spus el.

Artistul va fi înmormântat pe 4 octombrie 2024, la cimitirul Troekurovskoie din Moscova.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion