Piersici la 30 de dolari bucata! Sunt de la Fukushima și se găsesc în vânzare într-un magazin de lux din Londra

Fructele cultivate în regiunea japoneză afectată de dezastrul nuclear din 2011 au ajuns pe rafturile unui magazin de lux din Londra. Anunțul a fost făcut de Tokyo Electric Power Company (Tepco), operatorul centralei nucleare de la Fukushima.

În timp ce se desfășoară o operațiune complexă de extragere a unor mostre de resturi radioactive din reactoarele afectate de incidentul din 2011, piersicile din regiunea Fukushima sunt acum disponibile la magazinull Harrods, transmite antena3.ro.

Această operațiune pilot vizează extragerea unei cantități reduse din cele 880 de tone de deșeuri radioactive acumulate în reactoare, utilizând o sondă echipată cu un braț robotic. Scopul este de a analiza aceste mostre pentru a determina pașii următori în gestionarea deșeurilor radioactive. Deși inițial programată pentru 22 august, operațiunea a fost amânată din cauza unor probleme tehnice.

Deci, în cadrul unui efort de reabilitare a imaginii produselor din Fukushima, Tepco a anunțat un parteneriat cu Harrods pentru a promova piersicile din această regiune. Obiectivul este de a diminua îngrijorările internaționale privind siguranța produselor din Fukushima, iar un set de trei piersici mari și suculente costă 80 de lire sterline (aproximativ 95 de dolari).

Este important de menționat că este pentru prima dată când fructele sunt vândute într-un magazin european, în afara evenimentelor temporare. Înainte de dezastrul nuclear, Fukushima era cunoscută drept un „regat al fructelor”, însă vânzările au scăzut drastic din cauza temerilor legate de posibilele riscuri pentru sănătate, deși fermele din afara zonei de risc nu au fost afectate de radiații.

Pentru a asigura siguranța produselor destinate exportului, Tepco a implementat verificări stricte pentru fructe și nu doar, promovând deja produsele din Fukushima, inclusiv fructe de mare și orez, în Thailanda și Statele Unite.

Pentru mai multe, abonează-te la canalul de TELEGRAM!

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion