Igor DODON dat pe mâna Poliției de apărătorii drepturilor LGBT+. Ce i se impută?

Fostul președinte de țară, Igor Dodon a fost chemat la Poliție, după ce organizația GENDERDOC-M, care apără drepturile comunității LGBT+ din Moldova a depus o plângere pe numele politicianului. Un angajament electoral controversat al lui Dodon este pricina acesteia.

Dodon, care se autodeclară apărător al familiei „tradiționale” a lansat următoarea promisiune: „Nu vom permite implementarea propagandei LGBT în școli și în Chișinău, deoarece acest lucru este inacceptabil atît pentru majoritatea cadrelor didactice, cât și pentru părinții și familiile care au copii la școală”.

Prin urmare, organizația GENDERDOC-M a depus o plângere la Poliție. Totuși, Igor Dodon pare să nu priceapă cu ce le-a greșit.

„Anume această promisiune, după părerea Genderdoc-M reprezintă instigare la ură, și tot după părerea lor cade sub incidența Codului Contravențional și Codului Penal (Instigarea la acțiuni violente pe motive de prejudecată), invocând faptul că nu există cercetări sau studii care să demonstreze că societatea, profesorii, părinții, copiii ar fi deranjați de propagarea LQBT în școli”, scrie fostul demnitar pe Facebook.

Chiar dacă riscă o problemă în plus cu legea din Republica Moldova, ex-președintele o ține pe a lui. În postarea lui, Igor Dodon mai scrie că:

„Neacceptarea propagandei LGBT în școli, reprezintă poziția mea în calitate de cetățean și tată, întotdeauna am militat pentru păstrarea tradițiilor sănătoase și voi susține în continuare această cauză, spre deosebire de Maia Sandu și membrii PAS, care pentru a menține puterea sunt gata să accepte o agendă străină, periculoasă pentru societatea noastră. În țara noastră, familia tradițională este susținută de marea majoritate a societății și nu necesită confirmarea unor studii și cercetări realizate la comanda promotorilor acestei ideologii venite din afară.”

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion