VinOpera – o seară de gală cu muzicieni de renume internaţional şi un public select, la Castel Mimi

Cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică Clasică VinOpera a reunit pe scena de la Castel Mimi Wine Resort nume mari ale operei locale și internaționale, spre fascinația publicului. Vocea serii mult așteptată la VinOpera și soprana aflată pentru prima data în Republica Moldova a fost Elena Moșuc, câștigătoarea prestigiosului concurs Oscar della Lirica în 2019, devenind astfel una dintre cele mai valoroase voci ale lumii.

Aplauze continue în rândul spectatorilor a provocat cvartetul format din moldoveanca Mariana Bulicanu, tenorul spaniol David Banos, soprana Elena Moșuc și solistul operei Române din București Alin Stoica.

VinOpera nu este doar despre muzică și vin, spune Cristina Frolov, președinta Fundației Constantin Mimi, cea care organizează evenimentul pentru al șaptelea an. Festivalul reușește să contribuie la dezvoltarea turismului local, și respectiv, la creșeterea economică a localităților din regiune.

“Sunt mândră că de la prima ediţie, VinOpera s-a transformat dintr-un concert de muzică clasică, în unul dintre cele mai bune evenimente din lumea vinului, nu doar din Republica Moldova, dar şi din întreaga lume. Sunt mândră că VinOpera a devenit un promotor al turismului rural din regiune, promovând locaţii necunoscute, dar foarte autentice şi valoroase”, a declarat Cristina Frolov de pe scena VinOpera.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Parlamentului, Igor Grosu, care a participat în calitate de spectator VinOpera pentru a-l doilea an consecutiv.

“Felicitări pentru acest eveniment. Deja putem spune cu certitudine că a devenit un eveniment care şi-a ocupat locul binemeritat în geografia evenimentelor cu renume, apreciate pe plan internaţional”, a declarat Igor Grosu.

Așa cum prima ediție a Festivalului VinOpera a fost inspirată și dedicată marelui compozitor Eugen Doga, seara de Gală s-a încheiat pe ritmurile celebrului vals “Tandra și gingașa mea fiară”.

Cei care nu au reuşit să ajungă la Castel Mimi Wine Resort, pot urmări concertul de Gală al Festivalului VinOpera 2024, sâmbătă, 14 septembrie, cu începere de la ora 18.00 la RLive.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion