VIDEO Legenda vie a gimnasticii, Nadia Comăneci, demonstrează că România a fost nedreptățită la Paris

România a fost batjocorită, luni după-amiază, 5 august curent, atunci când medalia de bronz, care ar fi trebuit să ajungă fie la Ana Maria Bărbosu, fie la Sabrina Voinea a fost pusă, în mod nedrept, la gâtul unei americance, Jordan Chiles.

Scandalul de la Paris are mai multe aspecte. În primul rând, mărirea notei americancei, după încheierea finalei, pe baza unei contestații.

Explicația oficială: „Jordan Chiles a primit, inițial, scorul de 13.666. Totuși, după o contestație (n.r. – a americanilor) s-a ajuns la concluzia că, la exercițiul ei, gradul de dificultate fusese apreciat greșit“.

Apoi, vine o altă decizie bulversantă. Contestația României vizavi de nota primită de Sabrina Voinea a fost respinsă.

Explicația oficială: „Piciorul ei a părăsit covorul“.

În susținerea acestei idei, arbitrii i-au spus Nadiei Comăneci că au văzut o fotografie care confirmă acest verdict. Atenție: această fotografie n-a fost publicată nicăieri. Și, foarte probabil, ea nici nu există, după cum a lăsat de înțeles Nadia Comăneci (62 de ani).

Aceasta a distribuit exercițiul Sabrinei Voinea și din imaginile postate de ea reiese că piciorul gimnastei din România n-a părăsit covorul, așa cum au susținut cei care au evaluat prestația sportivei noastre.

Văzând această nedreptate, mama Sabrinei, Camelia Voinea, a anunțat retragerea fiicei sale din activitatea competițională. Mai mult, marți, 6 august curent, fosta mare gimnastă a început un demers, în căutarea medaliei furate.

Clasamentul finalei de la sol

1. Rebeca Andrade (Brazilia) 14,166

2. Simone Biles (SUA) 14,133

3. Jordan Chiles (SUA) 13,766

4. Ana Maria Bărbosu (România) 13,700

5. Sabrina Maneca-Voinea (România) 13,700

6. Alice D’Amato (Italia) 13,600

7. Rina Kishi (Japonia) 13,166

8. Yushan Ou (China) 13,000

9. Manila Esposito (Italia) 12,133

Este de menționat că premierul român, Marcel Ciolacu, protestează și nu va participa la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice.

Noutăți

Exclusiv

Vedete

Sărăcie

Video

Spion