În sud-vestul Franței, în Bordeaux, oraș traversat de fluviul Garonne, un mic restaurant care bucură clienții francezi, și nu doar, a fost inclus în celebrul catalog Michelin. Este vorba de „proiectul” de suflet al moldovencei Oxana Crețu, originară din Cahul. Aceeași moldoveancă se regăsește acum în lista bucătarilor-șefi care gătesc la Jocurile Olimpice de la Paris.
Este vorba de o listă formată din patru bucătari-șefi aleși din diferite orașe ale Franței și iată că printre aceștia se regăsește și moldoveanca noastră.
Pentru mai multe, abonează-te la canalul de TELEGRAM!
Fiecare dintre ei a ales câte o rețetă cu care să încânte papilele gustative la Olimpiadă. Spre exemplu, Oxana Cretu a preparat tartar imperial din creveți cu caviar și lămâie în sos special cu lavandă-șofran.
Anterior, colegii de la Realitatea.md au povestit despre Oxana Crețu. După nominalizarea de succes, corespondentul Traian Stoianov a discutat cu ea pentru a afla cât mai multe despre restaurantul „Inima” administrat și fondat de moldoveancă.